петък, 15 април 2016 г.

World folk 2014 (Official Film HD)

Повече от 90 фолклорни колектива с над 2000 изпълнители от десетки държави от целия свят, сред които Индонезия, Иран, Грузия, Армения, Хърватска, Русия, Турция и др. и състави от всички етнографски области на България, участваха в IV-тия Световен  шампионат по фолклор „World folk 2014”. Мащабният форум започна на 21 август и приключи на 31 август, като се проведе в района на Южното българско черноморие. Организатори на шампионата са: Световната асоциация на фолклорни фестивали - WAFF, Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF и Световната фолклорна академия. Седем концерта с продължителност 5 - 6 часа се проведоха на сцените на Бургас и курортите Обзор, и Свети Влас. От името на IOV - UNESKO президентът на САФФ Калоян Николов получи специален Диплом за сътрудничество между двете организации. Gantari Gita Khatulistiwa от Индонезия спечели безапелационно титлата „Абсолютен световен шампион по фолклор за 2014“ на IV-тия Световен шампионат по фолклор „World folk 2014”. Победителите бяха наградени със златен медал, Гран При златен „Орфей“ и получиха от президента на WAFF Калоян Николов чек на стойност 1000 евро. 







Характерна особеност на Световният шампионат по фолклор "World Folk” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по  4 сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по Световната интернет телевизия "TV Eurofolk" на адрес tv.eurofolk.com  С тези дейности се изпълнява основната цел на Световният шампионат по фолклор "World Folk 2014” за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Концертите на Световния шампионат по фолклор “World Folk” се предават на живо по Световната интернет телевизия “TV Eurofolk”.
Място: Несебър и КК “Слънчев бряг” (Wikipedia)
Организатори:
Световна Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF,
Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF, 
World Folklore Academy
С подкрепата на: ЮНЕСКО
Общините: Несебър, Бургас, Поморие
Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2014”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар