Първите два месеца от всяка година светът е карнавал. Анонимността на маските и пищните костюми позволяват поне за седмица да се измъкнем от рамките на всекидневието. Един от най-колоритните и поетични фестивали в света е карнавалът във Венеция. Бели маски и черни пелерини, домина и шапки с пера, костюми на Арлекино, пиеро, Панталоне, Коломбина и останалите герои от комедия дел`Арте ще шестват по улиците на романтичния италиански град. Във всички части на града и по всички площади цари всенародно забавление, а в дворците и домовете се организират балове с маски. Някога тръпката на карнавала била в това, че по време на траенето му всичко е било позволено. Социалните класи се смесвали свободно, строгите правила, управляващи ежедневния живот, не важели, маскираните участници се надсмивали над всичко свято и забранено. Днес карнавалът е загубил крайната дързост и е станал поредния забавен повод за посещение и забавление във Венеция.
петък, 15 април 2016 г.
Най- колоритния фестивал в света - Venice Carnival 2015 - the best masks - Vide...
Първите два месеца от всяка година светът е карнавал. Анонимността на маските и пищните костюми позволяват поне за седмица да се измъкнем от рамките на всекидневието. Един от най-колоритните и поетични фестивали в света е карнавалът във Венеция. Бели маски и черни пелерини, домина и шапки с пера, костюми на Арлекино, пиеро, Панталоне, Коломбина и останалите герои от комедия дел`Арте ще шестват по улиците на романтичния италиански град. Във всички части на града и по всички площади цари всенародно забавление, а в дворците и домовете се организират балове с маски. Някога тръпката на карнавала била в това, че по време на траенето му всичко е било позволено. Социалните класи се смесвали свободно, строгите правила, управляващи ежедневния живот, не важели, маскираните участници се надсмивали над всичко свято и забранено. Днес карнавалът е загубил крайната дързост и е станал поредния забавен повод за посещение и забавление във Венеция.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар